18 de desembre, 2014

INAUGURACIÓ DEL NOU MERCAT DEL GUINARDÓ

INAUGURACIÓ DEL NOU MERCAT DEL GUINARDÓ
El dissabte 13/12/2014 a les 10 h es va inaugurar el nou Mercat del Guinardó amb la visita de l'Alcalde de Barcelona, la regidora del Districte i altres càrrecs municipals i els regidors d'alguns partits politics del nostre Barri i alguns caps de partits de l'oposició, els representants del Consell del nostre Barri, així com representants de la majoria d'entitats del Barri.
Hi havia una bona representació de la nostra Associació de veïnes i veïns Joan Maragall del Guinardó.

L'Alcalde va arribar per l'accés del carrer Teodor Llorente, compartit per el Mercat, amb escales mecàniques i ascensors, i el supermercat i va visitar primer el supermercat i després va pujar al mercat.
Mercats de Barcelona va portar un trio musical que va amenitzar la visita.
A la plaça que han fet davant del Mercat, al passatge Llívia, els veïns de la Plataforma Salvem Torre Garcini, esperonats per les situacions viscudes els darrers dies, (el dijous 12 s'han penjat pancartes d'una empresa d'enderrocs a les façanes de la Masia i el divendres 13 han portat una excavadora, el conductor de la qual es va dir que dilluns 15 en portaria la grossa i tenia ordres de començar l'enderroc, tot desmentit el mateix divendres a la nit en que varen venir, cridats per la reunió de molts veïns davant la Masia per evitar accions agressives a l'edifici, la Regidora del Districte, el Gerent del Districte, la Presidenta del Districte i altres càrrecs Municipals. Segons les últimes noves de l'empresa Nuñez i Navarro les màquines son per arranjar el jardí que acaben de segar, acceptades per el politics del Barri.), varem penjar unes pancartes per recordar a l'Alcalde que volem solucionar el problema del solar del carrer de Montevideo, permutat per acord a la empresa Nuñez i Navarro  per les Masies d Torre Garcini i Can Ripoll, i reclamat per afegir al parc de l'Oreneta per la plataforma d'aquest parc, sense que es vegi afectada la nostra Masia de Torre Garcini ni tampoc Can Ripoll, com es lògic.


L'Alcalde, al pujar al Mercat i va sortir a la plaça, moment que varem aprofitar perquè el representant d'El Pou, Grup d'Estudis de la Vall d'Horta i la Muntanya Pelada, soci de la nostra Associació, li regales un exemplar de l'última revista que han tret que parla de Can Garcini i tinguessin una conversa amb ell, el president de la Coordinadora d'entitats del Guinardó i altres representants d'entitats del Barri.

 Representants de partits politics de la oposició i de grups d'altres col·lectius varen fer-li xiulades i escridassades reivindicatives allà i durant la visita que va fer per les parades del Mercat, provocant que marxés sense fer l'acte d'inauguració que estava preparat al final del recorregut.

 

La Plataforma Salvem Torre Garcini va fermes de 120 llacets verds i dues pancartes per fer visible la demanda de solució per el terreny del carrer Montevideo exposada mes amunt. Va ser un èxit total! Ens en van faltar, tothom en volia un. Els mateixos Regidora, consellers i càrrecs Municipals en van agafar.
Els membres de la Plataforma Salvem Torre Garcini varem estar i fer les nostres actuacions a la plaça del passatge Llívia, mentre que els dels partits mes radicals van esbotzar la inauguració amb escridassades, xiulades,  xiulets i accions que nosaltres havíem acordat no fer dintre el Mercat per no malmetre i festejar la seva inauguració, que hi tenen dret i també es de tots els veïns!
El Mercat va oferir pastes i begudes per acompanyar la festa.
Al marxar l'Alcalde la gent que havia vingut es va anar dispersant i alguns varen aprofitar la festa que havien muntat altres entitats al passatge Llívia.

 
Les pancartes que s'havien mostrat a la plaça es van penjar després a la tanca del passatge i a la porta del carrer Xiprer de l Torre Garcini.
I així va finalitzar la inauguració del Mercat del Guinardó.
Ens volem felicitar d'haver pogut inaugurar el nou edifici del Mercat, i del Supermercat, infraestructures molt necessàries en tot barri, i seguirem esforçant-nos per inaugurar en les dates previstes la resta d'equipaments que s'han d'ubicar a l'illa del Mercat, coneguda com a UA-3. El CAP, el centre de dia i residencia per a gent gran, el casal de joves, l'escola bressol, els jardins i accessos, voltants i altres d'aquesta illa tan esperada!
Llarga vida al Mercat i equipaments!
Video fet durant la visita: https://www.youtube.com/watch?v=lQPNbGjafSw   





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada