20 d’octubre, 2015

FESTA DE RADARS AL GUINARDÓ

El 18 de Octubre varem celebrar la segona festa Radars dels Barris del Guinardó, Baix Guinardó i Can Baró.


LA SEGONA FESTA DE RADARS AL GUINARDÓ
Un any més, s’ha celebrat la festa RADARS al nostre barri. Per a aquells que encara no sàpiguen de què es tracta, els en farem cinc cèntims.
RADARS és un projecte de l’Ajuntament de Barcelona que té com a objectiu facilitar que les persones de més de 75 anys, que viuen soles o acompanyades per una altra persona gran puguin continuar vivint a casa seva amb la complicitat del seu entorn, garantint el seu benestar. La prioritat és reduir la soledat així com el risc d’aïllament i d’exclusió social.
El projecte Radars va iniciar-se al Districte al desembre del 2012, concretament als barris del Guinardó i Baix Guinardó.
 Enguany, RADARS ha començat també al barri de Can Baró, i ja suma 41 entitats i al voltant de 289 Radars, que vetllen amb una mirada sensible i respectuosa per aquestes 82 persones detectades del Districte.
La jornada ha tingut lloc al Casal d’Entitats Mas Guinardó, amb una presència ben nombrosa de gent gran i col·laboradors.
Ha començat amb una representació teatral, a càrrec de grups de teatre del barri, que explicava de manera molt entenedora en què consisteix el projecte.

 A continuació, i després d’un petit esmorzar per a recuperar el to i continuar amb la festa, s`han projectat imatges del Guinardó d’abans. Quina lucidesa dels presents per reconèixer els carrers i places que formen part del seu imaginari personal i col·lectiu !
Algunes de les persones presents han rebut, dins d’un sobre, missatges d’amistat i afecte per a encoratjar-les a seguir el seu camí .
 La festa ha acabat amb una cantada d’havaneres.

 Com a informació complementària, també volem donar a conèixer que la biblioteca Mercè Rodoreda té un servei de préstec a domicili per a qui no pugui acostar-se a la biblioteca. I, per a aquelles persones que tinguin dificultat per a llegir, hi ha voluntaris que poden passar una estona amb qui ho necessiti i llegir el llibre que hagin demanat a la biblioteca.
Només cal trucar al 93 435 31 70 i plantejar la demanda.
 Fins al proper any!

1 comentari: