15 de febrer, 2016

LA XERRADA SOBRE "LA GUERRA CIVIL 1936-1939 AL GUINARDÓ"

Benvolguts,
En el marc de la exposició de cartells de la guerra civil, organitzada per la nostra associació, i cedida per el company Antonio Novalvos, que molts de vosaltres heu visitat i gaudit, van organitzar una xerrada, el passat dia 9 de febrer, amb el tema “la Guerra Civil al Guinardo”.

Amb la presencia de l'Antonio que va fer una introducció sobre la exposició, el nostre company Joan Corbera, investigador i memoria histórica del barri, ens va ilustrar amb gran profusio de detalls sobre els esdeveniments que es van produir al Guinardó, entre els anys 36-39.
En Joan, com tots sabeu, forma part de El Pou, grup d'estudis de la Vall d'Horta i la Muntanya Pelada. Els seus integrants hi treballan per que no ens oblidem de qui som.
Van fer una gravació d'aquesta xerrada, que pensem us agradará revisar, els que ja la heu sentit, i disposar els que no vau tenir l'oportunitat d'assistir-hi.
Us passem l'enllaç, perquè la pugueu veure i sentir.
Salut,


INTRODUCCIÓ DE L'ANTONIO NOVALVOS

"LA GUERRA CIVIL 1936-39 AL GUINARDÓ" PER JOAN CORBERA

05 de febrer, 2016

"LA GUERRA CIVIL 1936-1939 AL GUINARDÓ"

El dia 9 de Febrer a les 19:30 h farem la xerrada: "LA GUERRA CIVIL 1936-1939 AL GUINARDÓ" al nostre local del carrer La Bisbal, 40-42 baixos, com a complement de l'exposició de cartells de la Guerra Civil que tenim al local.

Com que hem fet un nou cartell, us el renviem tot reproduint la convocatòria. Us esperem a l'exposició i a la xerrada sobre els efectes de la Guerra al nostre Barri.
Els cartells de la Guerra Civil Espanyola van ser eines polítiques i socials que van fer servir el diversos grups ideològics que van participar a la guerra.

Als cartells del bàndol republicà es posa de manifest la importància de l'educació, la lluita contra el feixisme i eslògans per a campanyes de finançament.
Els del bàndol feixista van utilitzar eslògans sobre la unitat d'Espanya, la fe, el catolicisme i el prototip de superhome.
Els que es presenten a l'exposició pertanyen al bàndol republicà.